Dario Dovranić dobio priznanje Sportska nada za 2011. godinu

Dario Dovranić je na ovogodišnjem proglašenju sportaša godine dobio vrijedno priznanje “Sportska nada” koje se dodjeljuje mladim natjecateljima koji su pokazali značajnije rezultate i zanimanje za sport.

Dario Dovranić rođen je 30.01.1997. godine u Sisku a polaznik je 8 razreda osnovne škole Braće Radić u Martinskoj Vesi. U svojoj prvoj godini u kojoj ga je klub registrirao (2011.) i u kojoj se počeo natjecati na klupskim utrkama i na državnim prvenstvima, Dario je postigao rezultate kakve je zaista bilo teško očekivati.

Sveukupno, Dario je tokom 2011.godine nastupio na 19 utrka i na većini tih se plasirao među prvih pet na utrci. Na Nacionalnom prvenstvu na kronometar koje je održano u Varaždinu 24.06.2011. Dario je osvojio brončanu medalju. Dan nakon te utrke, 25.06.2011. Dario je nastupio i na Nacionalnom cestovnom prvenstvu koje je također održano u Varaždinu (zajedničko cestovno prvenstvo Hrvatske i Mađarske) i osvojio 4 mjesto u svoj (U15 ) kategoriji početnika. Pobjednici utrke su odlučeni u zadnjim metrima pa je uz malo sreće Dario mogao i ovdje osvojiti medalju. Uz ove dvije utrke, treba spomenuti još jednu; Nacionalno državno prvenstvo na pisti za početnike na 2000m na kojem je 18.09.2011. također osvojio 4 mjesto.

Dariu iskreno čestitamo i nadamo se da je ovo tek prvo priznanje u nizu.