Mario Leviček je nacionalni prvak!

Na dijelu autoputa (zatvorenog za promet) između Brezničkog Huma i Novog Marofa danas je održano nacionalno prvenstvo u biciklizmu za kronometar. Na brdovitoj cesti svoju snagu (i vještinu) pokazalo je 100-tinjak biciklista iz cijele Hrvatske. Naš klub je u kategoriji Žena predstavljala Dagmar Marinić, u kategoriji Do 14 godina braća Nikola i Matija Zubatović, u kategoriji Do 15 godina Mario Leviček i u kategoriji kadeta Dario Dovranić.

Prva je na stazu izašla Dagmar; zbog malog broja prijavljenih natjecateljica, sve ženske kategorije startale su zajedno. U takvoj konkurenciji Dagmar nije imala puno šanse ali hrabro je odvezla svojih 15 kilometara i zauzela šesto mjesto. Slijedeći na startu su bili Kadeti i naš Dario Dovranić. Dario je prošle godine bio brončani u ovoj disciplini na nacionalnom prvenstvu i potajno se nadao da će moći ponoviti taj uspjeh. Konkurencija u kategoriji Kadeta je ipak bila prejaka i Dario završava svoju utrku na odličnom sedmom mjestu.

Nakon kratkog odmora na startu su Početnici na kraćoj stazi od 10 kilometara. Prvi starta Nikola i prilično lagodno dolazi do osmog mjesta. Njegov brat Matija je u utrku uložio nešto više truda, sekunde ga dijele od medalje, ali ipak na cilj dolazi tek peti.

Zadnji od naših vozača na startu je Mario. Propustio je par tjedana treninga zbog prometne nesreće, do prije par dana njegov odlazak na utrku je bio neizvjestan, od njegovog nastupa ne očekujemo puno… Četrnaest minuta i osamnaest sekundi kasnije Mario ulazi u cilj kao najbrži i postaje novi prvak Hrvatske u vožnji na kronometar u kategoriji do 15 godina.

U izvrstan rezultat još nismo u stanju niti povjerovati a već se moramo okrenuti novom nastupu, sutra nas čeka nova borba za prvaka, nacionalno cestovno prvenstvo.

Mario Leviček - prvak