Nacionalno prvenstvo na pisti za Početnike

Danas smo nastupili na Nacionalnom prvenstvu na pisti za Početnike A, B i C u organizaciji Biciklističkog kluba Perfa. Samo natjecanje se odvijalo na našoj jedinoj pistu na stadionu u Kranjčevićevoj. Na programu su bile četiri discipline: 500 metara vožnje na vrijeme, 2000 metara dohvatne vožnje, ekipna dohvatna vožnja na 2000 metara i kriterij na konačni cilj.

Prvi su na stazu izlazili najmlađi vozači. Naši prvi predstavnici su Leo Belinak i Nikola Zubatović na 500 metara. Prva utrka na pisti, trema, manjak treninga i rezultati to pokazuju; Leo šesti, Nikola osmi. Odmah nakon njih na istu dionicu dolazi Mario Leviček u kategoriji Početnici A odnosno Do 15 godina. Izlazi na stazu… i osvaja treće mjesto i to sa samo tri desetinke zaostatka za prvim.

Na stazi su opet Početnici B ali ovaj put na četiri puta dužoj stazi. Nikola se popravlja i plasira na sedmo mjesto. Leo se također popravlja, završava vožnju kao trećeplasirani i osvaja broncu! Slijede Početnici A na istoj stazi i Mario opet osvaja treće mjesto. Kao da su se članovi BK Ivanić pretplatili na broncu danas. 🙂

Treća disciplina je ekipna dohvatna vožnja. Početnici A i B voze u mješovitim ekipama, naši odlično startaju, s vremenom se malo “gube” i popuštaju, vidi se da im nedostaje ozljeđeni Matija Zubatović, ali štoperica se zaustavlja na 3:12:38 (37,4 km/h) i dečki osvajaju broncu i u ekipnom!

Pista 2012Do kraja dana su preostale kriterijske utrke bez nekih većih uspjeha naših vozača, ali kući odlazimo zadovoljni sa čak šest medalja.