Dražen Kralj, rastanak s prijateljem

Dražen Kralj

Dana 25.10.2015. napustio nas je dugogodišnji tajnik Biciklističkog kluba “Ivanić”, zaljubljenik u biciklizam i sport g. Dražen Kralj. Njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za sve nas koji smo imali sreću da smo s njime surađivali i gradili klub nastojeći našim biciklistima stvoriti uvjete za trening i pružiti mogućnost da se natječu na utrkama širom Hrvatske a ponekad i u susjednim zemljama.

Tu je Dražen bio onaj koji je godinama nesebično ulagao sve svoje vrijeme, znanje i sredstva da se iznađe način da se na utrku ode, vrlo često njegovim autom. Na svoj način Dražen je u problematiku s kojom se naš klub bavio i bavi uključio i svoju obitelj, svog pokojnog oca Cvjetka, kćer Ines i svog brata Tibora a također i poduzeće za vodnogospodarsku djelatnost Lonja Strug d.d. u kojem je godinama radio a koje je za njegov rad u Biciklističkom klubu “Ivanić” uvijek imalo razumijevanja.

U organizaciji Memorijala Stjepan Grgac, te velike međunarodne biciklističke utrke koju smo ove godine organizirali po 45. puta, Dražen je ulagao svu svoju energiju i tu je najviše dolazila do izražaja njegova upornost i volja da ta utrka ne ide ispod ljestvice i standarda koje je sama postavila nego da naprotiv svake godine organizacijski napreduje i ispravi ono što prethodne godine nije bilo dobro. Tu Dražen nije imao dlaku na jeziku i bio je spreman da se argumentirano bori sa svima u interesu sporta i boljitka kluba i utrke u svakom pogledu.

Naš klub imao je u Draženu iskrenog suradnika i prijatelja a njegov iznenadni i prerani odlazak iz naših redova, zatvara jednu veliku i bogatu stranicu povijesti kluba, kojoj je Dražen dao svoj osobni i neizbrisivi pečat.

Neka mu je vječna slava i hvala na svemu što je učinio za Biciklistički klub „Ivanić“, biciklizam u Ivanić-Gradu i za biciklizam u Hrvatskoj!

U Ivanić-Gradu 27.10.2015.

Mario Biršić, predsjednik BK Ivanić