Rezultati 46. Memorijala

Završen je 46. Memorijal Stjepan Grgac! Ukupno 129 djevojčica i dječaka iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine natjecalo se u četiri utrke na cestama Ivanić-Grada, Caginca, Graberja i Križa.

U najmlađoj kategoriji „Do 13 godina“ nastupilo je 26 vozača na stazi dugačkoj 19,6 kilometara a najbrži je bio Grega Podlesnik iz Kolesarskog društva Tanin iz Sevnice u Sloveniji. Naša Klara Rodeš je također nastupila u toj kategoriji i zauzela je 24 mjesto.

Sljedeći na startu su bili Mlađi kadeti i to njih 21. Vozili su do Graberja i nazad na stazi dugačkoj 20,6 kilometara. Vrijeme ih nije poslužilo, tokom utrke je padala lagana kiša koja je uspjela dobro natopiti cestu i vozače. Slavio je Tin Hočevar iz Adria Mobil ekipe iz Novog Mesta.

Kadeti su startali točno u 12 sati, na startu je bio 31 vozač. Na stazi do Križa i nazad dugačkoj 35,7 kilometara najbrži je bio Fran Miholjević iz Biciklističkog kluba Rijeka.

Mlađi juniori su vozili zadnju utrku dana. Vrijeme se smirilo i prije starta utrke vozače je obasjalo sunce. Ukupno 51 vozač krenuo je na stazu od 61,6 kilometara koja je dva puta prolazila cestu od Ivanića do Križa i nazad. Najbrži je bio Murn Boštjan iz KK Adria Mobil iz Novog Mesta. U ovoj kategoriji natjecao se i naš Mario Mijekovec koji je nažalost zbog zdravstvenih problema morao odustati.

Proglašenje pobjednika je organizirano u restoranu Ivanićanka gdje je organiziran i ručak za sve vozače i njihovu pratnju.

Rezultati 46. Memorijala Stjepan Grgac