BK Ivanić na 58. Velikoj nagradi 1. svibnja – Memorijal Damira Zdrilića

Biciklisti BK Ivanić nastupili su i ove godine na tradicionalnoj 58. Velikoj nagradi 1. svibnja – Memorijal Damira Zdrilića koja se održala 1.5.2017. sa startom i ciljem u zadarskom naselju Zadarski Dračevac. Po krasnom sunčanom vremenu, idealnom za natjecanje, na utrci je nastupilo 95 biciklista iz 16 klubova iz Hrvatske, 2 iz BiH i 8 iz Slovenije. Boje našeg kluba branili su Klara Rodeš i Mateo Botinčan u kategoriji početnika i Dario Dovranić u kategoriji seniora (U23). Utrka je bila odlično organizirana s brojnim i kvalitetnim osiguranjem policije i redara a prije utrke i nakon utrke sve je sa strane Biciklističkog kluba Zadar i sudaca bilo odrađeno kako treba. Čestitamo!

Klara i Mateo na startu 58. VN 1. svibnja

Utrka početnika bila je dugačka 22,5 km i oba naša početnika završila su utrku. Klara Rodeš je u svojoj konkurenciji (U13-17w) osvojila treće mjesto te je na svečanom proglašenju pobjednika utrke u Hotelu Porto nagrađena peharom a kako se utrka bodovala za KUP Hrvatske u kategoriji U13, U14 i U15 za očekivati je da je tim plasmanom osvojila i svoje prve bodove za KUP Hrvatske 2017. Mateo Botinčan je u svojoj konkurenciji (U15m) osvojio 9. mjesto. Tri kruga bila su vrlo naporna za naše početnike i pokazala njihove trenutne mogućnosti. Biti će to dobar poticaj da se oboje više posvete treninzima u predstojećem razdoblju. Njihovu utrku pratili su roditelji Klare Rodeš, Darko i Marina, te Krešimir Grgac.

Klara Rodeš na postolju 58. VN 1. svibnja

Nakon završetka utrke početnika, u 15.15 sati svoju utrku vozio je Dario Dovranić. Na startu su zajedno sa seniorima bili juniori, kadeti, žene, veterani i rekreativci. U konkurenciji 56 vozača koji su startali, naš Dario je odličnom vožnjom izborio 15. mjesto. Stazu dugačku 52,5 km (sedam krugova dužine 7,5 km) prešao u vremenu 1:27:26, sa samo 39 sekundi zaostatka za prvoplasiranim. U svojoj kategoriji (elite/U23) Dario je osvojio odlično 6. mjesto. Utrka međutim nije u toj kategoriji bila bodovna za KUP Hrvatske pa će svoje prve bodove za KUP Hrvatske Dario trebati pokušati osvojiti na nekoj od idućih utrka. Njegovu utrku pratili su Mario Biršić i Krešimir Grgac. Iako je staza utrke dijelom dosta uska i opasna, nije bilo potrebe za intervencijama – Dario je odlično i sigurno vozio i da je bilo više suradnje u njegovoj grupi vjerojatno bi rezultat bio još bolji. No, i ovako Dario je još jednom pokazao da spada u visoki gornji dom današnjih seniora u biciklizmu u Hrvatskoj. Na njegovoj kvalitetnoj i srčanoj vožnji čestitao mu je, odmah nakon utrke, i aktualni izbornik juniorske i kadetske cestovne reprezentacije Hrvatske g. Predrag Jokić.

Tekst: Mario Biršić