Tri medalje na nacionalnim prvenstvima

U Vinkovcima su ovaj vikend održane dvije utrke, Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru i Nacionalno cestovno prvenstvo.

U subotu 23. lipnja vožen je kronometar a BK Ivanić je nastupio s dvoje vozača; Klara Rodeš je nastupila u kategoriji Kadetkinja na stazi dugoj 9,2 km a Ivan Ćirović u kategoriji Veterana A na stazi dugoj 18,4 km. Prvi na startu je Ivan, staza je ravna cesta kroz šumu s okretištem na pola puta, idealna za kronometar. Ivan se već neko vrijeme aktivno priprema za ovu utrku i štoperica se u cilju zaustavlja na 26 minuta i 54 sekunde. Dovoljno za treće mjesto i brončanu medalju! Klara starta dvadesetak minuta kasnije. Njezina staza je upola kraća. Klara odlično vozi i ulazi u cilj s vremenom 18 minuta i 2 sekunde. Bolja od nje je samo Ida Trstenjak iz BK Mura Avanture, Klara je srebrna!

Nedjelja 24. lipnja bila je rezervirana za cestovne utrke. Nastupa samo Klara Rodeš. Staza Kadetkinja je dugačka 33,6 kilometara. Uz Kadetkinje voze i dječaci u kategorijama U15 i U14. Utrka se vozi po ravnom terenu pa nema puno prilika za bjegove i grupa dolazi kompaktna u cilj. Zadnji metri odlučuju pobjednike a Klara još jednom u cilj ulazi druga i osvaja još jednu srebrnu medalju!

Klari i Ivanu čestitamo na osvojenim medaljama! Zahvaljujemo cijeloj obitelji Rodeš koja se pobrinula za prijevoz i pratnju Klare na utrci.