Rezultati 50. Memorijala Stjepan Grgac 2021

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja utrke, 50. Memorijal Stjepan Grgac uspješno je održan uz sudjelovanje stotinjak biciklista iz Hrvatske i Slovenije. Posljedice epidemije su još uvijek vidljive; manji broj prijavljenih vozača, ‘rezanje’ troškova utrke te prva utrka na kojoj nisu sudjelovali vozači Biciklističkog kluba Ivanić.

Memorijal su otvorili najmlađi. Dječaci do 13 godina i djevojčice do 14 godina okušali su se na stazi Ivanić – Graberje – Ivanić. Nakon zatvorene vožnje u prvom kilometru krenuli su na utrku dugu 19,6 kilometara. Prva kroz cilj prolazi Iva Iličić iz BK Sokol (Vinkovci) dok je kod dječaka najbrži bio Bor Antolič iz KK Adria Mobil (Novo Mesto, SLO).

U utrci početnika do 14 godina i početnica do 15 godina, koja se također vozila na stazi Ivanić-Grad – Graberje Ivanićko – Ivanić-Grad, u dužini od 20,6 kilometara, slavio je Žiga Jakše iz KK Adria Mobil (Novo Mesto, SLO). Od djevojaka najbrža je bila Lucija Zadro iz BK Sokol (Vinkovci),

Utrka dječaka do 15 godina vozila se na stazi dugoj 35,7 kilometara od Ivanića do Križa i nazad. Pobijedio je Noa Jolić Mustać iz BK Zadar (Zadar).

Nakon završenih utrka početnika, uslijedio je start glavne utrke gdje su zajedno nastupili kadeti, veterani i žene. Vozilo se na stazi dugoj 61,6 kilometara a vozači su krenuli iz Ivanić-Grada prema Križu i nazad te su se prije Ivanića okrenuli za još jedan posjet Križu uz konačni cilj u Ivaniću.

Ukupni pobjednik je kadet Jure Majnik iz KK Perutnina Ptuj (Ptuj, SLO) koji je u cilj ušao s drugoplasiranim veteranom Tomislavom Fučkarom iz BK Vid Ročić (Markuševac) te još jednim kadetom Danijelom Budimirom iz BK Fortice (Šibenik).

Podjela nagrada i proglašenje pobjednika organizirana je na mjestu cilja. Najbolji su uz novčane nagrade dobili pehar i priznanje. Veterani su nagrađeni prigodnim medaljama.

Sve utrke održane su bez većih padova na stazi i prometnih nezgoda a Biciklistički klub Ivanić i ovim putem zahvaljuje svim policijskim službenicima Policijske postaje Ivanić-Grad i Policijske uprave Zagrebačke koji su vrlo profesionalno osigurali nesmetano odvijanje svih utrka na cestama Zagrebačke županije. Na pruženoj podršci i pokroviteljstvu zahvaljujemo se MUP-u RH i Ravnateljstvu policije. Utrke su osiguravali i ove godine naši redari-pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava te im se svima zahvaljujemo.

Radio vezom cijelu stazu utrka pokrili su i ove godine radio amateri iz Radio kluba Ivanić iz Ivanić-Grada a Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ispostava Ivanić-Grad, osigurala je hitnu medicinsku pomoć na utrkama. Svoj veliki doprinos sigurnosti svih biciklista, dala je i ove godine ekipa prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad.

Medijski pokrovitelji utrke bili su i ove godine Obiteljski radio Ivanić i portal Volim Ivanić.

Organizator utrke BK Ivanić zahvaljuje se svim pokroviteljima utrke; Gradu Ivanić-Gradu, Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP-u RH te svim sponzorima utrke.

REZULTATI