Rezultati 52. Memorijala Stjepan Grgac

U nedjelju, 20. kolovoza 2023., održan je 52. Memorijal Stjepan Grgac. Ukupno 180 biciklista iz 9 zemalja natjecalo se u šest utrka.

Start vozača na 52. Memorijalu Stjepan Grgac

Memorijal su otvorili najmlađi, djevojčice do 14 godina i dječaci do 13 godina. Na stazi dugačkoj 19,6 kilometara od Ivanić-Grada do Graberja Ivanićkog i nazad najbolji su bili natjecatelji Kolesarskog kluba Adria Mobil. Slavio je Žiga Vrtar ispred klupskih kolegica Maje Vurušić i Neže Rezelj.

U kategoriji do 14 godina, na stazi dugačkoj 20,6 kilometara koja je također vožena do Graberja Ivanićkog i nazad, slavio je vozač Kolesarskog kluba Adria Mobil. Vid Mervar je utrku završio za 36 minuta i 18 sekundi uz prosječnu brzinu od 34 kilometara na sat. Drugoplasirani je bio Denis Lebar iz KK Tropovci a trećeplasirani Anej Resman iz KK Perutnina Ptuj.

Na trasi od Ivanića do Križa i nazad, dugačkoj 35,7 kilometara, natjecali su se dječaci do 15 godina i djevojke do 17 godina. Slavio je Alen Žiga iz KK Tropovci ispred Maja Bohaka iz KK Perutnina Ptuj i njegovog timskog kolege Nika Vidoviča.

U kategoriji Kadeta i Žena dominirali su vozači Pogi Teama UAE Generali te su uzeli prva tri mjesta na utrci od 64,6 kilometara od Ivanić-Grada do Popovače i nazad. Poredak je bio: Vanja Kuntarič Žibert, Žan Lopatič te Žiga Hamun.

Juniori su ove godine bili spojeni s kategorijom veterana. Utrka od 99 kilometara na trasi od Ivanića do Kutine i nazad za puno natjecatelja se pokazala kao pravi izazov. Još jednom su vozači KK Adria Mobila pokazali svoju spremnost te su Anže Ravbar i Vid Murn zauzeli prva dva mjesta. Trećeplasirani je bio Tine Jenko iz Pogi Team UAE Generali.

Dominaciju slovenskih vozača potvrdila je i utrka u kategoriji Elite/U23 koja se vozila na trasi od Ivanića do Garešnice i nazad u dužini od 139,0 kilometaa. Prva tri mjesta su osvojili vozači mebloJOGI Pro-concrete tima u redoslijedu Matic Žumer, Marko Pavlič i Primož Kirbiš. Za pobjedu im je bilo dovoljno 3 sata 19 minuta i 18 sekundi uz prosječnu brzinu pobjednika od 41,85 kilometara na sat.