4. Kriterij Oroslavja 2012.

Prošli vikend naši članovi su nastupili na četvrtom Kriteriju Oroslavja. Riječ je o kružnoj utrci koju organizira biciklistički klub Stubaki iz Stubičkih toplica. Staza se nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu i sastojala se od kruga dužine 1500 metara na kojem su se izmjenjivale uska brdovita i zavojita cestica pored gradskog groblja i ravna gradska cesta koja je ostavljala dosta prostora za taktiziranje i ostavljala puno mogućnosti za sve koji su računali na završni sprint.

Prvi su startali naši najmlađi vozači u kategoriji Do 14 godina. Braća Zubatović, Matija i Nikola odlično su krenuli u utrku ali se odmah pokazalo da je Matijina taktika, koji se cijelo vrijeme držao na čelu grupe i nerijetko vodio utrku, puno bolja od Nikoline koji je nakon trećine utrke izgubio priključak sa grupom i ostatak utrke odvezao sam. Matija je nastavio odličnu vožnju do zadnjeg kruga kada ga je nespremnog “uhvatio” domaći vozač Viktor Potočki koji “skače” i bježi grupi. U pomutnji koja je nastala grupica se raširila i Matija u cilj ulazi kao peti. Odličan rezultat ali uz malo više pažnje mogao je biti i bolji.

Mario Leviček je nastupio u kategoriji Do 15 godina. Petnaestak vozača koliko ih se okupilo na startu odvezlo je utrku ravnomjernim tempom bez bijegova te grupa ulazi kompaktna u zadnji krug. Pobjednik se odlučuje u završnom sprintu gdje je Mario izborio odlično četvrto mjesto. Također, izvrstan rezultat ali vidi se da Mario ima potencijal i za više od toga.

Dario Dovranić i Slobodan Čalić nastupili su u utrci koja je okupila Kadete, Žene, Veterane i Rekreativce. Već se po prvim krugovima vidjelo da se radi o brzoj utrci. Nakon puno bezuspješnih bijegova odvajaju se dva Veterana A, Dušan Hajdinjak i Milivoj Glavica, te diktiraju tempo do kraja utrke. Brzinu utrke najbolje su osjetili naši vozači koji su u drugoj polovici dostignuti za cijeli krug te su morali završiti utrku prije kraja.