54. VN 1. Svibnja – Memorijal Damira Zdrilića

Na Praznik rada održana ja već tradicionalna biciklistička utrka u Zadru (na Dračevcu) u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar; “54. VN 1. Svibnja – Memorijal Damira Zdrilića”. Utrka je vožena u kategorijama: POČETNICI A, B i C, KADETI, JUNIORI, ŽENE, VETERANI A, B, C i D, REKREATIVCI/SPORT. Utrka je bila bodovna za Kup Hrvatske u kategorijama Kadeta i Početnika. Dužina staze: Juniori, Žene, Veterani, Rekreativci (zajednički start) – 52,5km (odnosno 7 krugova), Kadeti – 37,5km (5 krugova) i Početnici – 22,5km (3 kruga).

VN 1. svibnja, Zadar 2013Na kružnoj uskoj i opasnoj stazi zadarskog predgrađa Dračevac vozači biciklističkog kluba “Ivanić” su onatoč nekoliko kvarova na biciklima, koji su bitno utjecali na rezultat postigli zavidne rezultate. Od članova biciklističkog kluba Ivanić nastupili su Dario Dovranić, Ivan Novaković, Leo Belinak te Nikola Zubatović. Dario Dovranić završio je na izvrsnom 5. mjestu uz probleme koje je imao sa biciklom tijekom utrke, osvojivši tako 18 bodova u kupu Hrvatske. Ivan Novaković nažalost nije završio utrku. Početnici A, B i C vozili su utrku zajedno. Nikola Zubatović završio je utrku na 16. mjestu (u vremenu glavne grupe), a Leo Belinak na 22. mjestu. Nikola Zubatović je u svojoj kategoriji Početnika A osvojio 5. mjesto te zaradio 18 bodova u kupu Hrvatske, dok je Leo Belinak u istoj kategoriji osvojio 7. mjesto i 14 bodova u kupu Hrvatske.

Mjesec svibanj je prema riječima njihovog trenera, dr. Dejana Čička, vrijeme podizanja opće spreme i forme koja bi trebala kulminirati na Brdskom prvenstvu usponom na Učku, te prvenstvu na kronometar i cestovnom prvenstvu u mjesecu lipnju.