6. nagrada Stubičkih Toplica 2014

Ovog vikenda nastupili smo na šestom izdanju utrke u Stubičkim Toplicama. Sama utka održavala se na kružnoj stazi u mjestu Pila na cesti koja vodi prema Sljemenu.

Klara i Maja na 6. nagradi Stubičkih Toplica 2014

Uz naše iskusne vozače, kadete Matiju i Nikolu Zubatović i juniora Darija Dovranića, ovo je bila i prva utka na kojoj su nastupili naši najmlađi vozači Klara Rodeš i Maja Mandić u kategoriji Početnika do 13 godina i Juraj Rodeš u kategoriji Početnika do 14 godina.

Na start su prvo izašle najmlađe na stazu dugu 12 kilometara odnosno na šest krugova po dva kilometra. Do samoga starta je padala i uporna kišica pa je cesta bila mokra i skliska. Cure su se ipak odlično snašle, Klara je od početka odlično pratila brz ritam starijih i jačih vršnjaka i unatoč jednom padu nakon kojega je morala namještati lanac, dolazi do cilja. Na kraju se plasirala kao 15. odnosno kao treća u kategoriji djevojčica do 13 godina. Uz to osvaja i vrijedne bodove pošto se utrka bodovala za Kup Hrvatske. Maja je također odlično vozila unutar svojih mogućnosti ali krug je kratak, grupa je stiže za cijeli krug pa je prisiljena odustati. Ipak, odlična vožnja za prvu utrku i jedno vrijedno iskustvo.

Juraj je nastupio u starijoj kategoriji (vozači mlađi od 15 godina) koja je imala stazu od 20 kilometara odnosno 10 krugova. Konkurencija je bila jaka i Juraj je uskoro dostignut za cijeli krug ali kao i Maji i njemu je ovo vrijedno iskustvo za slijedeće utrke.

Koliko se svaki zaostatak skupo plaća na kružnim utrkama s malim krugom pokazala je zadnja utrka dana u kojoj su nastupale preostale kategorija. Janko Benger iz Perfe skočio je na samom početku utrke i uvjerljivo držao prednost pred glavnom grupom. Njegov temo je bio toliko jak da je samo 25% vozača završilo utrku u istom krugu kao i pobjednik. Nikola i Matija su tako morali odustati unatoč borbi a Dario je uspio završiti utrku na 36. mjestu (osmi junior) s krugom zaostatka.