Matija Zubatović, najbolji sportaš u 2013. godini!

Matija Zubatović, član Biciklističkog kluba Ivanić, proglašen je večeras za najboljeg sportaša Grada Ivanić-Grada u kategoriji mlađe mladeži za 2013. godinu!

Matija Zubatović, najbolji sportaš 2013. godine u kategoriji mlađa mladež!

Matija je imao trnovit put koji je vodio do ovog priznanja. U kategoriji početnika, za KUP Hrvatske bodovalo se ukupno 10 utrka tokom 2013. godine. Zbog pada i povrede na utrci “42. Memorijal Stjepan Grgac” u kolovozu 2012. godine i nezgode na treningu početkom 2013. kada je slomio ključnu kost, Matija je morao mirovati na početku natjecateljske sezone, te je zbog toga izostao s prve tri bodovne utrke a u ostatak sezone ušao s osjetnim zaostatkom u formi. Međutim, i unatoč tome, svojim odličnim vožnjama na ostalim bodovnim utrkama u 2013., Matija je polako ali sigurno skupljao bodove i na kraju osvojio treće mjesto donijevši u Ivanić-Grad brončanu medalju!

Kruna nastupa Matije Zubatovića na KUP utrkama u 2013. svakako je njegov nastup na 43. Memorijalu Stjepan Grgac 18. kolovoza 2013. kada je, prvi puta u bogatoj povijesti te utrke, jedan vozač Biciklističkog kluba Ivanić, pobijedio na utrci. I to kako! Matija Zubatović je u maestralom finišu utrke ostavio za sobom svih 83 konkurenta koliko ih je u toj kategoriji nastupilo na 43. Memorijalu!

Matija je i na državnim prvenstvima bio odličan te je tako sva tri (brdo, cesta, kronometar) završio među prvom petorkom.

Ovakvi rezultati Matije Zubatovića prepoznati su od strane izbornika reprezentacije i rezultirali su time da je 16.05.2013. Matija pozvan da nastupi na višeetapnoj (četiri etape) utrci za reprezentaciju Hrvatske u kategoriji početnika u Lanškrounu u Češkoj od 31.05. do 02.06.2013. Od sedmeročlane reprezentacije Hrvatske koja je nastupila na toj utrci Matija je bio drugi najbolje plasirani član. Uspješno je završio sve četiri etape osvojivši ukupno 49 mjesto od 75 sudionika koji su uspjeli završiti utrku.

Matiji čestitamo i želimo još puno dobrih rezultata.