Dario drugi na brdskom prvenstvu

U subotu je održano Nacionalno prvenstvo u cestovnom usponu u organizaciji BK Rijeke. Utrka se kao i prijašnjih godina vozila na obroncima Učke. Na utrci smo nastupili s dva vozača; u kategoriji U23 na stazi dugoj 14 kilometara vozio je Dario Dovranić, a na stazi dugoj 7 kilometara Mateo Botinčan.
Kategorije Elite i U23 su startale prve iz Matulja. Od starta se vozi brzo i uskoro se formiraju manje grupe vozača. Uz Daria vozi, Lorenzo Marenzi iz Rijeke i još dva vozača Tuškanca. Utrka je startala po lijepom vremenu ali nakon polovice uspona, u okolici Veprinca, vozače dočekuje kiša i jak vjetar. Srećom, pljusak je samo prolazan i par kilometara dalje cesta je već suha. Grupu vozača nekoliko kilometara prije cilja sustiže junior Ivan Šotola, a Dario koristi situaciju da se odvoji svojim pratiteljima. Zadnje kilometre vozi u svom ritmu i bez problema ulazi u cilj kao drugoplasirani u kategoriji do 23 godine.
Mlađe kategorije su vozile na istoj stazi ali je njihov start bio na polovici uspona u mjestu Veprinac. Predstavnik Ivanića je bio Mateo Botinčan koji je nakon slabijeg početka sezone uložio puno vremena u treninge. Trud se isplatio i Mateo na cilj dolazi šesti.

Vozače su na utrku pratili Milan Botinčan, Krešimir Grgac i Andrija Matković.