Nacionalna prvenstva (kronometar i cesta)

Protekli vikend održano je Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru i Nacionalno cestovno prvenstvo. Članovi Biciklističkog kluba Ivanić sudjelovali su na obje utrke koje su se održale u Šibeniku u organizaciji Biciklističkog kluba Fortica.

U subotu je vožen kronometar, a od naših vozača sudjelovali su Dario Dovranić u kategoriji U23, Klara Rodeš u kategoriji U15 i Ivan Ćirović u kategoriji Veterani A. Među prvima startao je Dario, svoju stazu dugu 28,2 kilometra odvezao je za 44 minute i 29 sekundi, dovoljno za peto mjesto. Veterani voze stazu dugu 18,4 kilometara, Ivan utrku završava nakon 29 minuta i 38 sekundi, također peti u svojoj kategoriji. Zadnja od naših vozača na startu je Klara, njezina staza je duga ‘samo’ 9,4 kilometara, a štoperica se zaustavlja na 20 minuta i 20 sekundi, vrijeme dovoljno za drugo mjesto, srebro je u džepu.

Sljedeći dan na rasporedu su bile cestovne utrke, naše boje brane Dario i Klara. U jutarnjim satima vožene su utrke mlađih kategorija pa prva starta Klara na stazi dugoj 32 kilometara. Nakon jednog sata i 16 minuta Klara ponavlja uspjeh od subote i u cilj ulazi kao drugoplasirana. Još jedna medalja, još jedno srebro. Poslijepodne se voze utrke starijih kategorija, Dario vozi utrku dugu 144 kilometara. Uz kategoriju U23 vozi i kategorija Elite, konkurencija je jaka, a Dario nažalost završava utrku bez plasmana.

Odlazak na ove utrke ne bi bio moguć bez pomoći Darka Rodeša i Marija Jagića koji su osigurali prijevoz i pratnju naših vozača.