Završen 48. Memorijal Stjepan Grgac

Ovogodišnji 48. Memorijal Stjepan Grgac obilježio je nešto manji broj prijavljenih, na šest utrka nastupilo je ukupno 82 vozača. Nastupili su biciklisti iz gotovo svih cestovnih biciklističkih klubova iz Hrvatske, te iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske. Od naših vozača na utrci su nastupili Klara Rodeš u kategoriji kadetkinja (U17W) i Dario Dovranić u kategoriji seniora (U23).

Memorijal su otvorili najmlađi. Dječaci do 13 godina i djevojčice do 14 godina okušali su se na stazi Ivanić – Graberje – Ivanić. Nakon zatvorene vožnje u prvom kilometru krenuli su na utrku dugu 19,6 kilometara a prvi kroz cilj prolazi Luka Škara iz BK Zadra dok je kod djevojčica slavila njegova klupska kolegica Slavka Barešić.

U utrci početnika do 14. godina, koja se također vozila na stazi Ivanić-Grad – Graberje Ivanićko – Ivanić-Grad, u dužini od 20,6 kilometara, slavio je Marcel Krevs iz KK Perutnine Ptuj s vremenom 43:41.

Sljedi utrka dječaka do 15 godina i kadetkinja. Vozi se na stazi dugoj 35,7 kilometara od Ivanića do Križa i nazad. Pobijedio je Grega Podlesnik iz KD Sevnica. U ovoj utrci nastupila je i Klara Rodeš koja je kroz cilj prošla jedanaesta odnosno druga u kategoriji kadetkinja iza Ide Trstenjak iz BK Mure Avanture.

Nakon završetka sve tri utrke početnika, uslijedio je start seniora (Ivanić-Grad – Garešnica – Ivanić-Grad, 139 kilometara), juniora (Ivanić-Grad – Kutina – Ivanić-Grad, 99 kilometara) i kadeta (Ivanić-Grad – Popovača – Ivanić-Grad, 64 kilometra). Prvi su se na cilj vratili kadeti. U odličnoj utrci i jakoj konkurenciji najbrži je bio Fran Miholjević (vrijeme 1:40:51) iz BK Rijeke a u kategoriji žena slavila je juniorka Karla Kožić iz BK Zadar (1:53:08).

U kategoriji juniora u vrlo neizvjesnoj završnici utrke prvi je na cilj u Ivanić-Grad došao hrvatski reperezentativac Toni Srbić iz BK Zadar koji je stazu dugačku 99 kilometara prešao u vremenu 2:39:33. Drugi je s istim vremenom bio, također juniorski reprezentativac Hrvatske, Roko Fržop (BBK Orlov krug) a treći Jan Trotovšek iz KD Sevnica (Slovenija).

Kod seniora uvjerljivo najbolji bili su Mateo Franković i Emanuel Kišerlovski iz Meridiana kamen Teama s vremenom 3:22:09. Trećeplasirani je bio Mateo Bratić iz BK Dinamo (3:32:15) a u lijepom završnom sprintu odlično četvrto mjesto ostvario je naš Dario Dovranić u vremenu 3:32:38.

Za sve vozača je nakon utrke organiziran ručak i podjela nagrada u restoranu Ivanićanka. Najbolji su uz novčane nagrade dobili pehar i priznanje. Za najboljeg vozača biciklističkog kluba Ivanić proglašen je Dario Dovranić te je nagrađen peharom.

48. Memorijal Stjepan Grgac bodovao se za KUP Hrvatske 2018. u kategiorijama juniora, juniorki, kadeta i kadetkinja te početnika i početnica Do 11, Do 13, Do 14 i Do 15 godina. Naša kadetkinja Klara Rodeš tako je, uz dvije srebrne medalje koje je osvojila na državnom cestovnom prvenstvu i prvenstvu u pojedinačnom kronometru održanom 23. i 24. lipnja 2018. u Vinkovcima, osvojila u Ivanić-Gradu i svoje prve važne bodove za KUP Hrvatske 2018. Čestitamo!

Sve utrke prošle su bez većih padova na stazi i prometnih nezgoda a Biciklistički klub Ivanić i ovim putem zahvaljuje svim policijskim službenicima Policijske postaje Ivanić-Grad i Policijske uprave Zagrebačke te policijskim službenicima Policijske uprave Sisačko–moslavačke (Postaja prometne policije Kutina) i Bjelovarsko-bilogorske (Policijska postaja Garešnica) koji su vrlo profesionalno osigurali nesmetano odvijanje svih utrka na cestama Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Na pruženoj podršci i pokroviteljstvu zahvaljujemo se MUP-u RH i Ravnateljstvu policije. Utrke su osiguravali i ove godine naši redari-pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Ivanić-Grada: DVD Ivanić-Grad, DVD Donji Šarampov, DVD Poljana Breška, DVD Breška Greda i DVD Posavski Bregi, iz Općine Križ (VZO Križ), Grada Popovače (DVD Popovača) iz Grada Kutine (DVD Kutina Grad) te im se svima zahvaljujemo.

Radio vezom cijelu stazu utrka pokrili su i ove godine radio amateri iz Radio kluba Ivanić iz Ivanić-Grada a Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ispostava Ivanić-Grad, osigurala je hitnu medicinsku pomoć na utrkama. Svoj veliki doprinos sigurnosti svih biciklista, dale su i ove godine ekipe prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad koje su pratile utrke najmlađih te utrke kadeta i juniora.

Medijski pokrovitelji utrke bili su i ove godine Obiteljski radio Ivanić i portal Volim Ivanić.

Organizator utrke BK Ivanić zahvaljuje se svim pokroviteljima utrke; Gradu Ivanić-Gradu, Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP-u RH te svim sponzorima utrke.

Svima velika hvala!

REZULTATI