XX Memorijal poginulim bojovnicima 2019

U subotu, 6. travnja, naši članovi su nastupili na dvadesetom izdanju rekreativne utrke “Memorijal poginulim bojovnicima domovinskog rata iz grada Zagreba 1991-1995”. Utrka se tradicionalno vozi na početku sezone. Riječ je o utrci koja se u promotivnoj zatvorenoj vožnji vozi ulicama Zagreba dok je pravi start u podnožju Medvednice nakon čega slijedi uspon do Medvedgrada.

Od naših vozača nastupila je Klara Rodeš u kategoriji Kadetkinja, Mateo Botinčan u kategoriji Kadeta te Darko Rodeš u kategoriji Veterani B. Kiša koja je padala većinu jutra prestala je prije starta te je ukupno 34 vozača po lijepom vremenu krenulo iz Kustošije. Nakon četrdesetak kilometara zajedničke vožnje ulicama Zagreba, vozači su napravili kratku stanku u podnožju Medvednice nakon čega je uslijedio start te četiri kilometra dugačak uspon do Medvedgrada.

Prvi je na cilj stigao Viktor Potočki iz KD Rog s vremenom 11:44. Naš Mateo je bio samo četiri minute sporiji te je ciljem prošao kao jedanaesti odnosno prvi od Kadeta. Darko je svoju prvu utrku odlično odvezao te na 21. mjestu ulazi u cilj kao trećeplasirani Veteran B. Klara je odmah iza njega, 22. ukupno odnosno prva Kadetkinja i Žena općenito. Prva utrka sezone; dva prva i jedno treće mjesto, nije loše za početak…

Prijevoz i pratnju naših vozača na utrci odradili su roditelji naših vozača Milan Botinčan i Darko Rodeš te blagajnik kluba Krešimir Grgac.