Biciklijada “Turističkim putovima – biciklom do zdravlja”

Biciklistički klub „Ivanić“ iz Ivanić-Grada u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad organizirat će, pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada, a povodom Dana Grada Ivanić-Grada, 9. lipnja 2019. 17. biciklijadu: „Turističkim putovima – biciklom do zdravlja“.

STAZA BICIKLIJADE (ukupno 18 km): (Ivanić-Grad) Trg Vladimira Nazora, Majdekova ulica, 65. bataljuna, (Caginec) Ulica Pavla Jelića, (Sobočani) Graničarska, (Bešlinec) Vinogradska, (Kloštar-Ivanić)Ulica Stjepana Radića, (Ivanić-Grad) Vulinčeva, Savska ulica, Trg Vladimira Nazora.

START I CILJ: 10.00 h START biciklijde (Trg Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu)
1. etapa (8 km): Ivanić-Grad – Caginec – Sobočani (odmor i osvježenje u kleti obitelji Puriš (cca 30 minuta)
2. etapa (10 km): 11.15h Polazak iz Sobočana, Sobočani – Bešlinec – Kloštar-Ivanić – Ivanić-Grad
12.30 h CILJ biciklijde (Trg Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu), Podjela nagrada za sudionike koji se prijave i prevezu ukupnu dužinu staze biciklijade: najstariji sudionik/ica, najmlađi sudionik/ica, najbrojnija obitelj, sudionik/ica s najstarijim biciklom.

PRIJAVE: od 3.6.2019. do 9.6.2019. (od 09.30, na mjestu starta)
BK Ivanić: 098/9002-902, info@bk-ivanic.hr
Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad: 01/2883-001, gradsko.drustvo.crvenog.kriza@zg.t-com.hr

  1. Na biciklijadi mogu sudjelovati osobe koje su se uredno i na vrijeme prijavile za sudjelovanje.
  2. Sudjelovanje na biciklijadi je dobrovoljno i svi prijavljeni sudionici voze na vlastitu odgovornost.
  3. Svi sudionici biciklijade dužni su se strogo pridržavati svih prometnih propisa, voziti isključivo desnom stranom ceste i strogo se pridržavati svih uputa policije i organizatora biciklijade.
  4. Za sve osobe mlađe od 16 godina nošenje zaštitne kacige tokom cijelog trajanja biciklijade je obvezno.
  5. Djeca s navršenih 9 godina, a koja nemaju navršenih 14 godina mogu na biciklijadi sudjelovati samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.
  6. Djeca mlađa od devet godina mogu sudjelovati na biciklijadi jedino uz prisustvo roditelja.

Neposredno ispred sudionika biciklijade ići će kombi Komunalnog centra Ivanić-Grad koji će voditi biciklijadu a na začelju idu dva kombija Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad koji prevoze ekipu prve pomoći, osvježavajuće piće (voda) i po potrebi sudionike koji ne budu mogli prevesti cijelu stazu biciklijade. Redarsku službu vršiti će članovi BK Ivanić a sigurno kretanje sudionika biciklijade u prometu omogućiti će i ove godine Policijska postaja Grada Ivanić-Grada. Pozivamo učenike osnovnih i srednje škole i građane koji namjeravaju sudjelovati na biciklijadi da prate prognozu vremena i primjereno se obuku i opreme (šešir, kišna kabanica, voda). U slučaju kiše, biciklijada se neće održati o čemu će organizatori obavijestiti građanstvo putem Obiteljskog radija Ivanić.

Mario Biršić
Predsjednik BK „Ivanić“